Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на кубчета, а дробчетата почистете от възможни ципи или кръвоносни съдове. Накиснете ги във смесените два вида вино, дафиновия лист и зрънцата бял пипер. Щом добият стайна температура, поставете на умерен огън за 12 минути от момента на завиране.
Отцедете от течността и поставете в блендер заедно с мекото масло, лютите сухи или пресни кайенски чушлета, брендито и солта. Всичко се смила до фина консистенция.
Подправете с черния пипер и още сол, ако е необходимо, и приберете в хладилник за 6 часа да стегне хубаво.
Преди сервиране оставете за 10 минути на стайна температура и поднесете с препечени филийки.
Съвет:
Ако искате вашият пастет да е по-лек, намалете количеството на маслото.
Малките кайенски чушлета са много люти, затова ако приготвяте за първи път, пробвайте само с една и впоследствие може да си добавяте още според вкуса си.