Меки домашни сладки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Меки домашни сладки
Снимка: Илияна Димова
7 / 8
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Днес наш ред ли беше да черпим с меки домашни сладки или ваш"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 к.ч.
  • мас - 1 к.ч. разтопена
  • яйца - 1 бр
  • ванилия - 1 бр
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - бяло
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме кисело мляко (2 к.ч.) и прибавяме сода за хляб и бакпулвер.

Разбъркваме и като шупне киселото мляко, наливаме разтопена и охладена мас.

Прибавяме пудра захар, ванилия и яйце. Продължаваме да разбъркваме и постепенно, сипваме бяло брашно, докато замесим меко нелепнещо тесто.

С голям метален шприц правим розички, които слагаме в тава върху хартия за печене.

Слагаме сладките да се изпекат в нагрята предварително на 160-170 градуса фурна до готовност, като внимаваме да не препечем.

Готовите сладки поръсваме обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: