Полезна Спаначена Манджа

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435217
14/03/2018
"И полезна, и много вкусна - спаначена манжда, която се прави за половин час "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 635
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре спанака и наситняваме. Почистваме зеления лук и зеления чесън. Измиваме добре и нарязваме на ситно.

Наливаме в тенджерка зехтин и вода. Сипваме спанака и нарязаните лук и чесън. Включваме котлона. Оставяме да се задушават и когато изври течността, ръсваме червен пипер, пълнозърнесто брашно, разбъркваме слагаме и брашно от коприва.

Наливаме с непрекъснато разбъркване топла вода (2 ч.ч.), прибавяме сол, смлян кимион, сминдух и джоджен на вкус.

Варим ястието без капак на тенджерата няколко минути - до предпочитаната гъстота.

Може да сервираме манджата с кисело мляко или с нискомаслена заквасена сметана.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар