Начин на приготвяне
Измиваме добре спанака и наситняваме. Почистваме зеления лук и зеления чесън. Измиваме добре и нарязваме на ситно.
Наливаме в тенджерка зехтин и вода. Сипваме спанака и нарязаните лук и чесън. Включваме котлона. Оставяме да се задушават и когато изври течността, ръсваме червен пипер, пълнозърнесто брашно, разбъркваме слагаме и брашно от коприва.
Наливаме с непрекъснато разбъркване топла вода (2 ч.ч.), прибавяме сол, смлян кимион, сминдух и джоджен на вкус.
Варим ястието без капак на тенджерата няколко минути - до предпочитаната гъстота.
Може да сервираме манджата с кисело мляко или с нискомаслена заквасена сметана.