Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Диетична заешка яхния на фурна

Диетична заешка яхния на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Диетична заешка яхния на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Крехка, сочна и много вкусна може да се получи тази здравословна заешка яхния - просто се придържайте към точните стъпки в рецептата"

Необходими Продукти

  • заек - половин
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 3 броя
  • домати - 400 г консерва
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • манатарки - 1 шепа, сушена
  • целина
  • магданоз
  • розмарин
  • зехтин
  • дафинов лист - 1листче
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заека добре. Направете на порции. Изкиснете го с оцет. След това кипнете порциите заек и изхвърлете водата.

Всички зеленчуци нарежете на едро, като морковите и праза - на колелца, чушките и картофите - на едри парчета. Дъното на тенджерата за печене (с капак за фурна) полейте със със струйка зехтин, подредете след това порциите заек, добавете и подредете зеленчуците /картофите, морковите, чушките, манатарките/.

Направете кашичка като боза от 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер и чаша бяло вино и прибавете към ястието със заешко. Добавете доматите, букетчето от зелени подправки и стръкчето розмарин.

Овкусете със солта и прибавете бахара, дафиновия лист и черния пипер. Долейте хладка вода, толкова колкото да покрива зеленчуците и два пръста отгоре. Отново полейте със зехтин. Похлупете с капака и печете в умерена фурна за около 2 часа, 2 часа и половина.

Сервирайте ястието от заек със зеленчуци топло!

Вкусно да ви е със Диетична заешка яхния на фурна!

P. S. Заешката яхния приготвих, здравословно и диетично - без никакви запръжки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: