Начин на приготвяне
Нарежете на тънко обелените картофи и ги сложете в тава с хартия за печене. В отделна купа смесете маслото, солта, черния пипер и пресните билки. Разбъркайте добре и изсипете върху картофките. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете картофките за 30-тина минути.
Междувременно нарежете лука на полумесеци и намачкайте чесъна. Запържете ги до омекване в зехтина. Извадете картофките от фурната, а на тяхно място сложете половината лук и чесън, половината от нарязаните домати и най-отгоре сложете почистената рибка.
Направете леки прорези по дължината на гръбначния й стълб, залейте с останалите лук и домати. Овкусете с подправка за риба и наредете отгоре резени лимон. Печете във фурната за 40-тина минути. Сервирайте с печените картофки.