Пържена таранка с рибарски сос
Prženi karaš sa ribarskim sosom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена таранка с рибарски сос

Пържена таранка с рибарски сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Признайте си, че това не е обикновена риба, а истински рибарски деликатес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте таранката, по-големите рибки може да нарежете на парчета. Посолете рибата и я оставете да престои 20-тина минути.

Смесете двата вида брашно и им добавете сол. Оваляйте рибата в брашно и запържете в олиото до зачервяване, извадете я и оставете да се отцеди от мазнината върху кухненска хартия.

Скълцайте чесъна с малко сол, добавете разредения с малко вода оцет и наситнения магданоз.

Сервирайте рибата и соса отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: