Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена речна таранка

Пържена речна таранка

Пържена речна таранка
Снимка: Анонимен
1 / 6
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Идея за уикенда - първо за риба, а после с приятели на вкусна пържена речна таранка и много бира"

Необходими Продукти

  • таранка - 600 г
  • сол
  • олио - за пържене
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Таранката се реже през корема и се почиства от вътрешностите. Може да се хвърли и главата, но може да се пържи и с нея, това е по избор.

Измива се добре на течаща студена вода и се оставя в тава под наклон да се отцеди.

После се поръсва с малко сол, Загрява се олиото в тиган и пържим таранката от двете страни. Поднасяме със салата, питка и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: