Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена таранка

Печена таранка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Печена таранка1 / 2
22/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • таранка - 1, 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 100 мл или олио
  • лук - 1 глава червен
  • домати - 1 брой
  • лимони - 1 брой
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-едра таранка, измийте я, почистете я от люспи, вътрешности и хриле. Оставете главите или ги махнете. Добре посолете рибата и я поръсете с черен пипер.

В намазнена тава разпределете нарязаните ситно домати и лук на полумесеци. Наместете рибата отгоре и полейте с виното. Добавете още малко сол и черен пипер, резени лимон и залейте обилно със зехтин.

Сложете фолио на тавата и пъхнете да се пече в загряна на 220 градуса фурна за около 30 минути. Поднесете с прясно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: