Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Рачел»Рачел с канела

Рачел с канела

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Рачел с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • канела - 1 пръчица
  • захар - 1 кг
  • тиква - 1 кг
  • варов сироп
  • вода - 2 литра
  • гасена вар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете варта с малка част от водата, след което изсипете в оставащата вода. Разбъркайте и оставете да утаи за няколко часа. Внимателно прецедете течността през гевгир, който е покрит с тензух.

Именно в получената течност сложете парчетата тиква за 3-4 часа. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Сварете среден по гъстота захарен сироп от водата, канелата и захарта. Сложете парчетата тиква вътре и варете до желаната гъстота. 5 минути преди да дръпнете рачела от котлона, добавете лимоновата киселина.

Насипете сместа в сухи и затоплени бурканчета, обърнете ги с капачката надолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: