Начин на приготвяне
За солената плънка измиваме гъбите и ги нарязваме на ситно.
В тиган с мазнина ги запържваме със ситно нарязания праз, шунка, сол, лютеницата и магданоза. Когато е готово, го оставяме да изстине.
Разделяме тестото на 4 или повече топчета (в зависимост колко големи плетеници искаме да получим).
Разточваме всяко топче на правоъгълник и в средата слагаме от плънката по дължина и слагаме настърган кашкавал, като не отиваме към краищата.
От плънката навън от двете страни правим прорези и ги сплитаме върху плънката.
Нареждаме ги в тава с хартия за печене и ги намазваме добре с олио или масло. Печем до златисто на 180 градуса.
За сладката плънка простo си начупваме шоколадa и отново заплитаме.
Стават хрупкави и много вкусни!