Захаринки с амонячна сода

14/03/2018
"Имаме си правило, хапваме само захаринки, които наистина се топят в устата, точно като тези "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 138
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Содата се разтваря в кисело мляко, а амонячната сода в лимоновия сок. И се добавят към яйцата и захарта.

Добавят се ванилията и кората на лимона и маслото.

Замесва се меко тесто и се остава да почине 10 мин.

Късат се топчета и се разтягат по дължина на малък фитил.

Овалват се в кристална захар, нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се на 180 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар