Начин на приготвяне
Разбийте до побеляване яйцата със захарта и добавете при непрекъснато бъркане олиото.
Разтворете амонячната сода в 2-3 с.л. хладка вода или прясно мляко и добавете към горната смес, след което лимоновата кора и лимоновата есенция.
Сипвайте брашното постепенно и бъркайте с миксер първоначално, а после го замесете на ръка. Трябва да се получи меко тесто, което може да се точи.
Оставете да почине за половин час, след което го разточете на кора с дебелина 1, 5 см и изрежете в желаните от вас форми курабийки.
Подреждайте ги в тава с хартия за печене, украсете ги с натрошени или цели ядки и ги пъхнете да се изпекат до порозовяване на 175 градуса предварително загрята фурна.
Курабийките с амонячна сода са много сполучливи.
Коментари