Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Печени донътс с амонячна сода

Печени донътс с амонячна сода

Печени донътс с амонячна сода
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Един по-вкусен и здравословен вариант за всички любители на поничките - печени донътс"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за намазване
  • захар - кристална за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцето, захарта, киселото мляко, амонячната сода, маслото и ванилията. Добавяме по малко брашно и омесваме меко тесто.

Разточваме го на плота на кора, дебела 1 см. Изрязваме гевречета и ги намазваме с олио.

Овалваме ги в захар и ги подреждаме в тавичка, предварително покрита с хартия за печене.

Печем на 200 градуса и вентилатор около 15 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: