Начин на приготвяне
Супа Моро е морковена супа, която много помага при симптоми на раздразнен стомах, при повръщане, диария. Подходяща е както за възрастни, така и за малки деца.
Морковите се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Заливат се с водата и се варят около 40 минути, след което се пасират и посоляват. Ако желаете супата да е по-рядка, добавете по време на пасирането допълнително гореща вода - до желаната гъстота.
Морковите са богати на бета-каротин, натрий и калий, които са необходими за запазване на водно-солевия баланс в организма.
Супата се препоръчва още при диети за намаляване на наднормено тегло и в период на захранване, също и след лечебно гладуване.
За още по-добър резултат може да добавите малко пресен копър или джоджен преди пасирането.
Както и да поръсите с щипка джинджифил на прах преди да я сервирате - той много помага при гадене и повръщане.
Желателно е супата да не се консумира твърде гореща или твърде студена, за да не дразни стомаха. Ако я поднасяте топла, температурата ѝ не трябва да надвишава 37 градуса.
Препоръчително е да хапвате зеленчуковата супа на малки порции, но по-често.
Добър апетит и бъдете здрави!
Коментари