Начин на приготвяне
Изпечените и обелени чушки сложете в гевгир да се изцедят от водата.
В дълбока купа разбийте яйцата и брашното. Пасирайте печените чушки и ги прибавете към яйцата. Добавете черния пипер, солта и разбъркайте.
Застелете с готварска хартия тавата от фурната и леко я намазнете. Изсипете сместа и равномерно я разнесете. Получава се много тънък слой.
Поставете в загрята фурна на 200°C и печете около 10 минути. Наблюдавайте, защото блатът е много тънък и бързо се изпича.
Изпечения блат обърнете върху друг лист хартия и докато е горещ, отстранете хартията, върху която е печен. Оставете да се охлади.
Намажете с Филаделфията и поръсете със ситно натрошеното сирене.
Сложете нарязаните на ситно маслини и ръснете малко нарязан магданоз. От към тясната страна с помощта на хартията навийте на стегнато руло.
Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.
Соленото руло е подходящо за гарнитура, предястие и мезе.
Рулото с печени чушки е готово.
Коментари