Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Кето руло с печени чушки

Кето руло с печени чушки

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Кето руло с печени чушки
Снимка: Валерия
1 / 5с Видео
12/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Направете си празника много по-приятен и вкусен, като приготвите това вкусно и радващо окото руло с чушки."

Необходими Продукти

  • за блата
  • печени чушки - 500 г червени и обелени
  • крема сирене - 50 г
  • яйца - 3 бр. /L размер/
  • сол - на вкус
  • за намазване
  • крема сирене - 160 г
  • пресован чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате замразени чушки, ги изцедете хубаво от течността.

В чопър или блендер се слагат чушките, жълтъците, крема сиренето и солта. Всичко се смила наведнъж.

Белтъците се разбиват на сняг. След това към тях се прибавят смлените чушки и всичко се обърква с шпатула.

Сместа се изсипва в тава, покрита с хартия за печене, и се разнася равномерно.

Не мажа хартията с масло, защото на моята нищо не залепва. Ако не сте сигурни в качеството на хартията, я намажете.

Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 °C -15-20 минути. Печенето зависи от фурната. Моята е газова и пече различно.

Блатът за соленото руло се изважда. Обръщам го, докато е топъл и махам хартията. Но може да го оставите да изстине така.

Обръщам го, защото искам по-хубавата страна да е отвън, като го навия.

Как се обръща блатът?

Покривам тавата с нов лист хартия за печене. Хващам от двете страни тавата и рязко обръщам.

Крема сиренето се обърква с чесъна. Хубаво е крема сиренето да е на стайна температура. Блатът се маже, когато е напълно изстинал.

Кето рулото се навива внимателно с помощта на хартията и прибира в хладилника поне за час.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: