Начин на приготвяне
Приготвяме сиропа, като смесваме захарта и водата, и загряваме, докато се разтвори.
Слагаме лимоновия сок и оставяме да се охлади. Разтапяме маслото и сипваме 5 с.л. в кадаифа.
Разбъркваме го добре. Разстиламе 2 кори върху масата. Мажем най-горната с масло. В единия край разпределяме от кадаифа и поръсваме с орехи.
Навиваме на стегнато руло и подреждаме в намаслена правоъгълна тава. Повтаряме това, докато свършат продуктите.
Намазваме отгоре с останалото масло и нарязваме на малки хапки. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути.
Когато баклавате е готова, вадим от фурната, изчакваме 3-4 минути и заливаме с охладения сироп. Отгоре поръсваме с орехи.