Начин на приготвяне
Зрелият боб се накисва от вечерта в студена вода. На сутринта водата се сменя с нова, слага се една кафена лъжичка сода и бобът се вари така 15 минути.
След това водата отново се сменя, слага се малко олио и бобът се оставя да ври. Прибавят се нарязаните на дребно морков, чушка, зелен лук и целите скилидки чесън.
Бобът се оставя да се готви. Малко преди готовност се овкусява със сол, джоджена, целина, мащерка и няколко листа калоферче.
Наденицата се нарязва на колелца и се слага в тенджерата с боба. В тиган се сгорещява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер, а след него и доматите.
Запръжката се разбърква и след това се прибавя към вече готовото ястие.
Бобът с наденица се разбърква се и се оставя да къкри още пет минути. По желание може да се сложи една люта чушка.
Коментари