Яхния от Ребърца с Грах

16/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1450139514755
"За яхниите не се говори просто така, те имат запазено специално място в сърцата ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ребра - 1.3 кг
  • грах - 1 пакет замразен (може и от буркан)
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на отделни порции и ги задушете в олиото, после прибавете и лука с морковите. Заедно ги запържете, след което сипете червения пипер, водата и граха.

Ако имате консервиран грах в буркан, трябва да го добавите съвсем накрая, като се сварят ребрата.

Когато поври яхнията и започне да се сварява граха със ребрата, сипете и доматеното пюре и подправките.

Варете яхнията до сгъстяване и извиране на водата.

По желание може да поръсите с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар