Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени Чушки»Пържени печени чушки с доматен сос

Пържени печени чушки с доматен сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Пържени печени чушки с доматен сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"И ей така изведнъж се сещаме да онзи вкусен селски хляб, с който обичахме да си топим в соса"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 12 - 14 бр.
  • брашно - за овалване
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - рязани от консерва 1 и 1/2 ч.ч.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и след това се почистват от люспите. За по-лесно отстраняване на люспата е добре, след като се изпекат чушките, да се сложат в съд с капак, за да се задушат.

Обелените чушки се поръсват със сол, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио.

За соса се почиства лукът и чесънът, нарязват се на дребно и се задушават в сгорещена мазнина. След като омекнат, се прибавят нарязаните пресни или от консерва домати.

Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Може да се добави щипка захар за да убие киселинността на доматите.

Също така може да се добави лъжица размито брашно, за да се сгъсти сосът.

Накрая се прибавя накълцан пресен босилек.

Изпържените чушки се поднасят с готовия доматен сос.

Пържените печени чушки с доматен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Черния пипер и босилека нямат място в това уникално вкусно българско ястие. Мое мнение.
10.06.2024 21:21
1