Начин на приготвяне
За блата:
Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците отделно с 2 с.л захар.
В купа се смесват орехите, какаото, бакпулверът и брашното.
Сместа се прибавя към белтъците и после се смесват с жълтъците.
Добавят се и смлените орехи.
Пече се на 180 градуса за 30 минути.
За сиропа:
Водата и захарта се смесват и се оставят на котлона да заврат.
За крема:
От млякото се отделя 1 ч.ч. Другото се слага на котлона да заври.
Във врящото мляко се слагат пудрата захар и кравето масло, за да се разтопят.
Яйцата и брашното се разбиват с отделената чаша мляко. Прибавят се в горещото мляко и се бъркат с телена бъркалка, докато се сгъсти.
Кремът се разделя на две и в едната половина се слага втечнен шоколаът.
Изстиналият блат се реже на две и се сиропира.
Върху долния блат се слага кафяв крем, като от него се оставя малко за отгоре.
Върху горния блат се слага бял крем и с оставения кафяв за отгоре се украсява.