Начин на приготвяне
За да приготвите тиквения слой, разбийте в купа крема сиренето с 50 г захар. Добавете тиквеното пюре и доразбийте много добре.
Прибавете последователно яйцето, брашното, есенцията и канелата, като отново се разбива добре.
За тестото на браунито разтопете кравето масло и шоколада на водна баня, докато се хомогенизират.
Снемете от котлона и объркайте със захарта, ванилията, едно по едно яйцата, като добре разбивате след всяко. Най-накрая сипете брашното, содата и солта, предварително смесени заедно.
Сипете 1/2 от кафявото тесто в предварително намаслена правоъгълна форма със страна 20 см. Отгоре разпределете тиквената смес и върху нея сипете останалото кафяво тесто.
Разбъркайте тестото с остър нож бавно така че да се получи леко смесване на цветовете и да се изглежда по-атрактивно.
Сложете брауниса с тиква да се пече за около 30 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.
Готовият шоколадов сладкиш се оставя да изстине и се поднася нарязан на квадрати.
Коментари