Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Добавят се захарта, медът, канелата, содата и олиото.
Всичко това се обърква и постепенно се добавя брашно.
От получената смес се меси тесто, което се разточва и изрязва с формички.
Тестото около изрязаните формички отново се намесва и се изрязва. И така, докато свърши.
Изрязаните формички се поставят в подмазана с 3-4 капки олио тава.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, като разстоянието помежду им е по-голямо, тъй като се подуват.
След като се опекат, се оставят да изстинат.
В една купичка с 2-3 капки олио се разтопява белият шоколад, а в друга по същия начин кафевият.
Изстиналите меденки се намазват с шоколада и се поръсват с пръчици.