Начин на приготвяне
Почистваме моркова и настъргваме. Запържваме го в олиото.
Към него прибавяме лука, който сме почистили и нарязали на дребно.
Добавяме вода - 2 л и половина.
Изчакваме да заври водата и след това прибавяме домашна универсална подправка.
След като минат 5-6 минути, добавяме и ориза и оставяме за около 10 минути.
През това време си оформяме топчетата, като продуктите за тях смесваме.
Готовите топчета пускаме в супата и оставяме на тих огън да къкрят.
Приготвяме си застройката, като в съд счукваме яйцето, разбиваме и към него прибавяме брашното и киселото мляко и разреждаме с 1/2 ч.ч. вода.
Готовата застройка прибавяме към супата.
Поднасяме, докато е още топла, с нарязан на ситно магданоз.