Домашна Пушена Сьомга

23/03/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата овкусяваме добре с черния пипер и солта. В съд най-отдолу поставяме фолио.

На дъното на съда поръсваме дървените стърготини за опушване.

Освен стърготините поставяме ориз и подправки, като ги омесваме.

Готовата овкусена риба поставяме върху скара и тогава в тавата, като рибата покриваме с фолиото. Затваряме с капака.

Съда поставяме на котлона, който е силно загрят. Когато започне да пуши намаляваме котлона и оставяме така за около 10-15 минути.

Обръщаме рибата след 10 минути, за да придобие равномерен цвят.

Премахваме готовата пушена сьомга от котлона и тогава отваряме капака.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар