gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Турски Бюрек с Кайма и Праз

Турски Бюрек с Кайма и Праз

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6832k3
Турски Бюрек с Кайма и Праз
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Не ви каним, защото искаме да си я изядем сами - но винаги може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • телешка кайма - 300 г
  • праз лук - 1 по - голям
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяте плънката, като запържвате каймата леко и добавяте нарязания праз.

Посолявате на вкус и добавяте черния пипер. Дръпвате от огъня запръжката и я поставяте в купа.

След като поизстине малко сместа, добавяте яйцето и разбърквате, докато се поеме от сместа.

В касерола с 200 мл топла вода, добавяте олиото и посолявате леко.

В тава, намазана с олио, поставяте 4 кори на кръст, като краищата на корите да излиза на вън - на половината от всяка.

След това намазвате с четка от мазната вода корите, които са на дъното.

Поставяте кора, леко я нагъвате, за да се побере на дъното, намазвате с водата и редите следваща кора.

Така правите 4 кори - на четвъртата, намазана с водата, изсипвате половината от сместа с каймата и праза.

Следват още 4 кори, намазвани с водната смес, и върху последната кора изсипвате и другата смес от кайма. Завършвате бюрека с останалите 4 кори.

Оформяте бюрека, като прибирате 4-те първи кори към средата и заглаждате с четката, потопена във водната смес.

Оставяте така оформен бюрека за 5 мин, след което го поставяте във фурната, която включвате на 180 градуса.

След около 30 мин. бюрекът е готов.

Покривате го с кърпа за 10 мин. и е готов за хапване.

Турският Бюрек с Кайма и Праз е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: