Турски Бюрек с Кайма и Праз

21/03/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Не ви каним, защото искаме да си я изядем сами - но винаги може да си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 520
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • телешка кайма - 300 г
  • праз лук - 1 бр. по голям
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяте плънката, като запържвате каймата леко и добавяте нарязания праз лук. Посолявате на вкус и добавяте черния пипер. Дръпвате от огъня запръжката и я поставяте в купа.

След като поизстине малко сместа, добавяте яйцето и разбърквате, докато се поеме от сместа.

В касерола с 200 мл топла вода, добавяте олиото и посолявате леко.

В тава, намазана с олио, поставяте 4 кори на кръст, като краищата на корите да излиза на вън - на половината от всяка.

След това намазвате с четка от мазната вода корите, които са на дъното.

Поставяте кора, леко я нагъвате, за да се побере на дъното, намазвате с водата и редите следваща кора.

Така правите 4 кори - на четвъртата, намазана с водата, изсипвате половината от сместа с каймата и праза.

Следват още 4 кори, намазвани с водната смес, и върху последната кора
изсипвате и другата смес от кайма. Завършвате бюрека с останалите 4 кори.

Оформяте бюрека, като прибирате 4-те първи кори към средата и заглаждате с четката, потопена във водната смес.

Оставяте така оформен бюрека за 5 мин, след което го поставяте във фурната, която включвате на 180 градуса.

След около 30 мин бюрекът е готов.

Покривате го с кърпа за 10 мин и е готов за хапване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар