Румаки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Румаки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изключителен деликатес, с който да смаете и най-капризните гости"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • мед - 1 и 1/2 с.л.
  • чесън - 1/8 ч.л. на прах
  • джинджифил - 1/8 ч.л. смлян
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 2 с.л. зелен, ситно нарязан
  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 18 резена
  • кестени - водни, нарязани на половина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте пилешките дробчета в кипяща вода за кратко. Отцедете ги и ги изплакнете под студена вода. Смесете всички съставки за соса, залейте дробчетата и ги оставете да се мариноват за около 2-3 часа, като ги разбърквате от време на време.

Парчетата бекон се запържват за съвсем кратко върху сух тиган. Вземат се дробче, парче воден кестен и се увиват добре в бекон. Така приготвените дробчета се забождат на клечка за зъби или малки шишчета.

Така приготвените румаки изпечете от всички страни върху грил или във фурна за около 20 минути или до приятен загар на бекона.

Румаки може да се приготви с пилешко месо или патешки дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
42
30
22
10
Дай твоята оценка: