Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб по ловджийски

Свински дроб по ловджийски

ТеодораТеодора
Новак
369
Свински дроб по ловджийски
Снимка: Теодора
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Да се добави в рецептата Няколко филийки хляб, за да отопите старателно вкусното сосче от гозбата"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • лук - 6 глави
  • вино - 100 мл
  • масло - 100 г
  • брашно - 1 супена лъжица
  • риган
  • чесън - нна прах
  • бульон - кубче
  • доматено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се реже на парчета, поръсва се със сода, престоява 30 минути, поръсва се с оцет и след това се измива. След това се залива с прясно мляко. Престоява още 30 минути.

После се отцежда и се овалва в брашно и черен пипер и се пържи. В същия тиган запържваме лука до карамелизиране и прибавяме гъбите.

След като се изпържат прибавяме една пълна супена лъжица брашно. Слагаме риган, чесън на прах, бульон и вино.

След това прибавяме 200 мл вода и лъжица доматено пюре и накрая маслото. После слагаме дроба в соса и чакаме да поеме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: