Лесен Турски Десерт Шекерпаре

Нина ИвановаНина ИвановаИноватор11110742
22/03/2018
"Десерти за онези, които знаят как да се възхищават на живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 993
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете брашното и направете дупка по средата като кладенче. Сложете яйцата и захарта и започнете да разбърквате. След това добавете разтопеното масло и отново разбъркайте добре.

Прибавете гриса, бакпулвера и ванилията и разбъркайте отново. Можете да извадите полученото тесто и да го месите с ръце. Ако прецените добавете още брашно.

След това сложете тестото за 30 минути в хладилника да стегне малко. Извадете го и в предварително намазана с мазнина тава започнете да подреждате топчетата от тестото. Големината на топчетата е колкото голям орех.

Оставете пространство между топчетата. След като ги подредите с накрайник от шприц направете малка вдлъбнатина на всяко топче. Там можете да сложите ядка по ваш вкус.

Сложете да печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

През това време пригответе сиропа, като в тенджера сложите водата, захарта и сока от един лимон. Сложете на котлона и оставете да ври 5 минути.

Когато извадите от фурната изпечените топчета ги полейте с готовия сироп.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар