Киснати пълнени сухи чушки

SimonaSimonaНовак221
23/03/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от зелената част и семките, и се оставят в купа с хладка вода да се киснат за 1 час.

Оризът също се накисва за 30 минути.

Лукът се обелва, нарязва се на ситно и се запържва в олиото. Добавя се каймата, а после и предварително накиснатият ориз.

Всичко се обърква. Прибавят се подправките - чубрица, черен пипер и сол на вкус. Сваля се от котлона, слагат се яйцето и доматите и се обърква.

Чушките се пълнят и се топат в брашно, да се запечатат.

Редят се в подмазана тава, добавя се кафяна чаша вода и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята фурна на 250 градуса за 1 час.

След което фолиото се отстранява и се запичат за още 5 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар