Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Домашни Солети с Кашкавал и Сирене

Домашни Солети с Кашкавал и Сирене

Домашни Солети с Кашкавал и Сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Без консерванти, ароматизатори и овкусители - вкусни домашни солетки с кашкавал и сирене"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • вода - 270 мл топла
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното с бакпулвера. Разбъркваме добре. В топлата вода слагаме 1 с.л мед, зехтина и сол.

Разтваряме добре и след това изсипваме при сухите съставки. Кашкавала и сиренето настъргваме и тях добавяме. Омесваме докато поеме брашното.

Получава се твърдо еластично тесто. Разточваме кора, която режем на ленти.

Всяка една лента отделяме и усукваме. Докато си направим солетките си включваме фурната и поставяме, за да се изпекат.

Готовите солети поставяме във високи чашки и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: