Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното, като непрекъснато се бърка.
Замесва се меко тесто, което силно се удря десетина пъти в масата, за да излезе въздухът.
Тестото се разделя на 5 топчета и се оставя за малко да втаса.
Маслото заедно с олиото (50 мл) се разтопява, а сиренето се натрошава.
Всяко топче се потапя в мазнината, след което се разстила на тънко. Намазва се с мазнината и се поръсва със сирене.
След това се взима второто топче, което се потопява в мазнината, разстила се и се слага върху първия лист.
Отново се намазва с мазнина и се поръсва със сирене. Така се прави и с останалите топчета, като се редят едно върху друго.
Навива се руло, което след това се завива на охлюв и се поставя в намазнена тава, като се оставя поне един час да втаса.
Накрая се намазва с останалата мазнина и се пече на топла фурна на 180 градуса.
Коментари