Беляши

Беляши

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
04/12/2012
"Време е за една вкусна руска рецепта за домашни пухкави бухти с богат пълнеж, които можете да поднете като закуска или основно ястие"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо50 261
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, содата, захарта, солта и киселото мляко замесете гладко тесто. Разделете го на 20 топчета.

Объркайте каймата с настъргания лук, сол, черен пипер на вкус и малко водичка.

Оформяйте питка от всяко топче, в средата слагайте около 1 с.л. от плънката и залепете отгоре краищата, като трябва да оставите малка дупчица.

Така приготвените беляши се пържат в обилно количество сгорещена мазнина от двете страни, като първо се поставят с дупката надолу.

Изпържените беляши отцеждайте върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 9
4 9
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ангелина
ангелина
17.10.2013 17:49
обожавам ги,навремето живеех в Русия и там ги пробвах,страхотни са,правила съм ги в къщи но не можах да ги докарам на вкус
0
0
албена
албена
22.09.2013 19:57
това ми прилича на пирожките на свекърва ми.А с кисело зеле (сготвено), са страхотни.
0
1
Руми
Руми
28.06.2013 18:38
Често ги приготвям в къщи, но с готово тесто. Стават чудесни! Аз слагам плънката сурова. без да я запържвам.
1
1