Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Никулденски шаран със зеленчуци

Никулденски шаран със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Никулденски шаран със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Забравете за обикновения пълнен шаран - тази година изненадайте гостите си с този Никулденски шаран с зеленчуци и руйно червено вино"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.2 кг
  • вино - 250 мл
  • лук - 60 г
  • моркови - 60 г
  • целина - 50 г
  • магданоз - 40 г корени
  • зехтин - 80 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • аншоа - 5 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • брашно - 15 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит шаран нарежете на порции и го сложете да се вари в предварително приготвен бульон от ситно нарязаните моркови, целина, корени от магданоз, подправките, виното и вода (1 л).

Оставете да се вари на слаб котлона за около 20 минути. Готовите парчета шаран разпределете в 4 чинии. Пригответе сос, като в сгорещената мазнина и малко вода задушите ситно нарязания лук, счукания чесън, почистената аншоа и брашното. При непрексъанто бъркане разредете с част от прецедения бульон. Бъркайте, докато сосът се сгъсти.

При поднасяне полейте шарана със соса и поднесете с резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: