gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бирени Мезета»Паниран свински дроб с прясно мляко

Паниран свински дроб с прясно мляко

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k5k6
Паниран свински дроб с прясно мляко
Снимка: Зорица
1 / 6
01/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Тайната на сочния свински дроб е разкрита, затова да се почерпим с по една бира и да опитаме как е станал този паниран свински дроб с прясно мляко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го почистете от кръвоносните съдове. Нарежете го на едри парчета и го залейте с прясното мляко (трябва млякото да го покрива). Млякото трябва да е студено.

Оставете черния дроб да престои в прясното мляко 1-2 часа на студено. След като дробът е престоял необходимото време, се отцежда добре, като се постави в гевгир.

Разбийте яйцата с бирата и бялото брашно. Разбийте хубаво. Не слагайте сол.

В друг съд смесете царевичното брашно със съвсем малко сол, черен пипер и кимион.

Пригответе си и трети съд, само с бяло брашно.

Потопете парчета дроб първо в чистото бяло, брашно, след това в панировката от яйце, бира и бяло брашно и накрая в царевичното брашно с подправките. Пържете в загрята мазнина до златисто.

Внимавайте, защото пръска. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте биреното мезе върху свежа зелена салата и купичка с млечен топинг.

Панираният свински дроб с прясно мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: