Дроб сарма с прясно мляко

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518601
Дроб сарма с прясно мляко
Снимка: Росица Маринова
1 / 4
02/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Чудите се как се приготвя дроб сарма с прясно мляко - даваме рецептата веднага"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 пакет (около 1 кг бял дроб, черен дроб, сърце)
  • булгур - 500 г
  • ориз - 100 г
  • олио - 250 мл
  • пресен лук - 1 връзка/1 глава стар лук
  • червен пипер - 3 с.л.
  • джоджен - 2 с.л. сух
  • сол - 1. 5 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме да се сварят добре агнешките дреболии за около час. След това отцеждаме от бульона (него не го ползваме ) и оставяме в гевгир дреболиите.

През това време наситняваме пресния лук, почистваме булгура и ориза и ги измиваме старателно. Нарязваме на ситно и агнешките дреболии.

В дълбока тава слагаме олиото и запържваме за кратко лука, след това прибавяме дреболиите и булгура и бъркаме непрекъснато.

Прибавяме червения пипер, наливаме вода, като отношението булгур: вода трябва да е 1:4 (1 ч.ч булгур : 4 ч.ч вода) .

След това добавяме и джоджена, солта и черния пипер. Разбъркваме старателно.

Разбиваме 2-те яйца добре и прибавяме прясното мляко към тях. Наливаме ги при дробеното и разбъркваме добре.

Печем дроб сармата в предварително загрята на 240 градуса фурна за около час и половина или до готовност.

Това можем да разберем, като почне да се сгъстява, водата да намалява и дреболиите и мазнината излизат на повърхността.

Всяка фурна пече различно и ако се налага, може да добавите още малко вода до пълното сваряване на булгура.

Тогава изключваме фурната, вадим дробеното, покриваме го с алуминиево фолио и изчакваме поне 30 минути да се задуши.

Преди да се поднесе, дробеното се разбърква добре, за да може навсякъде да има дреболии. Може да поднесете с пресен чесън.

Дроб сармата с прясно мляко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: