Сиромашка фокача

29/03/2018
"Сиромашка или не - това е една наистина вкусна фокача, която ви препоръчваме да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 538
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • топла вода - 20 мл
  • мас - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • чесън на прах - 1 щипка
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маята, водата, захарта и солта.

Към тази смес добавяме маста и двата вида брашно.

Омесваме гладко тесто и го оставяме за 20 минути на стайна температура, покрито с кърпа.

Намазваме с малко мас кръгла тавичка, разточваме тестото и го поставяме вътре.

Поръсваме отгоре чесъна и червения пипер и поставяме във фурната.

Печем на 180 градуса за около 20 минути.

Сервираме веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар