Бързи палачинки

МартинМартинНовак
07/12/2018
"Тези бързи, лесни и винаги вкусни палачинки заслужават място на вашата трапеза!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 167
  • Преглеждания за месеца757
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата заедно със захарта, докато захарта се разтвори напълно. След това добавяме прясното мляко и отново леко разбъркваме за да се получи хомогенна смес. Започвате да добавяте и по малко брашно, като не спирате да бъркате. Целта ви е да получите смес с гъстотата на боза, затова не изсипвайте всичкото брашно накуп, а го добавяйте постепенно.

Накрая добавете към сместа и олиото, което не позволява на палачинките да залепват за тигана и по този начин ги обръщате много по-лесно.

Сместа се изсипва в нагорещен тефлонов тиган (ако използвате друг вид тиган, може да се наложи от време на време да го намазнявате) и когато палачинката стане готова от едната страна, я обръщате от другата.

Може да намажете вече готовата гореща палачинка с малко масло за да бъде по-мека. Сервират се с конфитюр, мармалад, течен шоколад или друга плънка по ваш избор.

Рейтинг

5 19
4 4
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Лилия Крайчева
само не разбрах кое им е бързото на тия палачинки
2
0
митко
митко
01.12.2014 19:18
от много яйца загарят! Ами нещо като мая или сода не се ли добавя?
0
1
Мераклия
Мераклия
13.04.2013 14:13
Палачинки се правят с малко яйца, при това количество брашно най много 2 яйца. Тогава става по хубави, това не е козунак че да има много яйца. Това беше основната кртитика на професионалните готвачи при приготвяне на палачинки в предаването "Лорд ъф дъ шефс"
2
0
marcheva14
marcheva14
19.10.2016 00:59
Добави коментар. Това не е вярно, че палачинки се правят с 2 яйца при 500 г брашно. Моите палачинки, които съм пуснала са с 4 яйца и с 260 г брашно и още добавки. Можеш да ги видиш, има си рецепта има и снимки. "Моите френски палачинки" има и посочен източник.
0
0