Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Бързи палачинки

Бързи палачинки

martin martin
Новак
969
Бързи палачинки12 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
25
"Тези бързи, лесни и винаги вкусни палачинки заслужават място на вашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 броя
  • брашно - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата заедно със захарта, докато захарта се разтвори напълно. След това добавяме прясното мляко и отново леко разбъркваме за да се получи хомогенна смес. Започвате да добавяте и по малко брашно, като не спирате да бъркате. Целта ви е да получите смес с гъстотата на боза, затова не изсипвайте всичкото брашно накуп, а го добавяйте постепенно.

Накрая добавете към сместа и олиото, което не позволява на палачинките да залепват за тигана и по този начин ги обръщате много по-лесно.

Сместа се изсипва в нагорещен тефлонов тиган (ако използвате друг вид тиган, може да се наложи от време на време да го намазнявате) и когато палачинката стане готова от едната страна, я обръщате от другата.

Може да намажете вече готовата гореща палачинка с малко масло за да бъде по-мека. Сервират се с конфитюр, мармалад, течен шоколад или друга плънка по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
521
44
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много бързи и вкусни палачинки!
23.04.2022 17:28
Анонимен
Анонимен
Палачинки ви са уникални,правя ги няколко пъти вече,и стават много бързи,и вкусни.Пак ще си направя днес?.
18.04.2022 14:45
Анонимен
Анонимен
Палачинките станаха много добре.Благодаря за рецептата :)
26.09.2021 10:36
Лилия Крайчева
Лилия Крайчева
само не разбрах кое им е бързото на тия палачинки
19.10.2016 00:50
3
митко
митко
от много яйца загарят! Ами нещо като мая или сода не се ли добавя?
01.12.2014 19:18
1
Мераклия
Мераклия
Палачинки се правят с малко яйца, при това количество брашно най много 2 яйца. Тогава става по хубави, това не е козунак че да има много яйца. Това беше основната кртитика на професионалните готвачи при приготвяне на палачинки в предаването "Лорд ъф дъ шефс"
13.04.2013 14:13
2
1
Покажи всички подкоментари
Мая
Мая
До сега не можех да улуча точната пропорция за палачинки и се бях отказала да ги правя. Ставаха или прекалено дебели или се разливаха...Тази рецепта е това, което ми трябваше. Стават супер. Пробвах също с равни части мляко и вода (500мл. вода и 500мл. мляко).Също стават. За да намаля времето за приготвяне, ги правя по 2 на тефлонова плоча, като ги размазвам с дъното на черпак:)
13.04.2013 13:39
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Илина
Илина
Колко бързо стават палачинките?Изглеждат много вкусни,но ме интересува дали ще станат за 40 мин. или дори по-малко?
11.04.2013 20:24
1
Саша
Саша
Пробвах ги, страхотни станаха!!!
24.02.2013 09:11
1