Пролетна Супа с Киселец и Гъби

30/03/2018
"Ароматна и много лека пролетна супа с киселец и гъби "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо972
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • киселец - 100 г
  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • пресен лук - 5 стръка
  • пресен чесън - 3 стръка
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на едро и ги сипваме в тенджера с 2 чаши вода и 1 лъжица олио.

Кипваме и добавяме измития киселец и измитите и нарязани чесън и лук. Варим до омекване на картофите и пасираме. Посоляваме, добавяме сметаната и разбъркваме.

Гъбите нарязваме на дребно и ги задушаваме в маслото до омекване.

Сипваме в купички от топлата супа и добавяме по 2 с.л гъби във всяка купичка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар