Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена Супа»Пролетна картофена супа със спанак и киселец

Пролетна картофена супа със спанак и киселец

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пролетна картофена супа със спанак и киселец
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
28/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С тези свежи зелении, които растат навсякъде е грехота да не приготвите ароматна Пролетна картофена супа със спанак и киселец"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г пресни
  • спанак - 1 шепа
  • киселец - 1 шепа
  • заготовка за супи - 1 бурканче от пюре (морков, чушка, домат)
  • фиде - 4 с.л.
  • растителна мазнина - 3 ч.л.
  • масло - 40 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л., с връх
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки, прясно настъргано
  • орехи - запечени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофки се измиват и обелват. Нарязваме ги на кубчета и ги бланшираме в леко подсолена вода.

Растителната мазнина се загрява и нея се задушават картофените кубчета.

Прибавяме съдържанието на бурканчето със заготовка за супи, фидето и гореща вода от бланшираните картофи.

Измитите и почистени от дръжки зелении нарязваме на ситно.

Сотираме ги за кратко в маслото, след което ги прибавяме към къкрещата супа.

Варенето продължава още 3-5 минути. Овкусяваме със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче.

В купа разбиваме жълтъка с киселото мляко. Прибавяме към сместа и нарязания магданоз.

Темперираме застройката с черпак от горещия бульон.

Поднасяме картофената супа топла, като към нея можете да добавите малка бучица масло.

Аранжираме със запечени и осолени орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: