Начин на приготвяне
Пресните картофки се измиват и обелват. Нарязваме ги на кубчета и ги бланшираме в леко подсолена вода.
Растителната мазнина се загрява и нея се задушават картофените кубчета.
Прибавяме съдържанието на бурканчето със заготовка за супи, фидето и гореща вода от бланшираните картофи.
Измитите и почистени от дръжки зелении нарязваме на ситно.
Сотираме ги за кратко в маслото, след което ги прибавяме към къкрещата супа.
Варенето продължава още 3-5 минути. Овкусяваме със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче.
В купа разбиваме жълтъка с киселото мляко. Прибавяме към сместа и нарязания магданоз.
Темперираме застройката с черпак от горещия бульон.
Поднасяме картофената супа топла, като към нея можете да добавите малка бучица масло.
Аранжираме със запечени и осолени орехови ядки.