Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Оригинални софийски банички

Оригинални софийски банички

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Оригинални софийски банички
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Помните ли как се редяхме сутрин, за да опитаме от онези неустоими софийски банички"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 800 г
  • сол - 20 г
  • олио - 40 г
  • вода - 350 мл
  • краве масло - 250 или мас
  • Пълнеж
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, солта, олиото и водата.

Разделя се на 20 топки, които се намазват с размекнатото масло. Оставят се да се отпуснат, най-добре за една нощ, за да е лесно оформянето и да не се къса.

След това с длан се разплескват и намазват с мазнина и се съединяват две по две, разточват се с точилка на елипса, после с въртеливи движения във въздуха и се изтегляt върху масата, поръсва се с мазнина.

Сгъва се от четирите страни и се оформя правоъгълник.

Слага се плънка от сирене и яйца по дължина и отново се сгъва в правоъгълна форма.

Редят се в намазнена тава се пекат на 220-240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: