Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в широк съд и правим в средата кладенче, в което сипваме оцета, олиото, яйцата, солта и половината от водата.
Замесваме тесто, като поемаме част от брашното и постепенно прибавяме и останалата вода. Омесваме много добре, докато се получи гладко тесто, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да престои 30 минути на хладно място.
След това го нарязваме на малки парчета - колкото яйце, и правим питки. Намазваме ги с по-малко олио и ги оставяме да престоят още 30 минути.
Разточваме всяка питка на тънка кора и поставяме по 1 и 1/2 с.л. извара. Навиваме на руло и после на охлювче.
Подреждаме баничките в намаслена тава и печем в загрята фурна до зачервяване.