Начин на приготвяне
Активира се маята в топла вода със захарта и след като шупне след 10 минути, се замесва средно меко тесто с останалите продукти.
Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Точи се кръгла кора, нарязва се на 12 триъгълника.
Нарязва се колбас на кръгчета, настъргва се кашкавал.
В широката част се поставя кръгче салам, отгоре се поръсва с кашкавал и риган.
Връхчето се прехвърля върху салама и отива отдолу.
Вкусните саламки се нареждат се в тава на разстояние. Отгоре се намазват с разбит жълтък, олио и кисело мляко.
Тестените закуски се пекат в загрята фурна 170 градуса до златисто.
Чудесни софийски саламки за закуска!
Добър апетит!
По същия начин можете да приготвите и кренвиршки с кашкавал.