Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с Праз Гъби и Заквасена Сметана

Свинско с Праз Гъби и Заквасена Сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свинско с Праз Гъби и Заквасена Сметана
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Изисканото свинско знае, че по коричката посрещат, а по вкусната гарнитура изпращат"

Необходими Продукти

  • месо - 800 г свинско
  • гъби - 300 г печурки
  • праз - 1 стрък
  • заквасена сметана - 250 г
  • сирене - 140 г топено
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и праза и ги нарежете на тънки парчета.

Нарежете месото на хапки. Поставете ги в гювеч.

Разбийте заквасената сметана с 1 ч.ч топла вода.

Сипете подправките в сметаната. Сипете в гювеча. Нарежете топеното сирене на парченца и ги посипете отгоре върху продуктите в гювеча.

Сложете капака и печете ястието за 1 час и 30 мин във фурна на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: