Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Тесто за дебела и пухкава пица

Тесто за дебела и пухкава пица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Тесто за дебела и пухкава пица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Приготвянето на ароматна пица започва със замесването на тестото!"

Необходими Продукти

  • брашно
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява, добавят се захарта, маслото и солта. Оставете малко да поизстине и добавете маята да се разтвори. Сместа се слага в купа и се бърка с миксер докато се добавя брашното. Бърка се докато тестото започне да се отлепва от стените, меси се още малко и се завива с фолио и се остава да втаса 2 часа.

След това се вади меси се отново и после пак се остава да втасва за 2 часа. Това тесто може да се използва за пици, мекици или калцоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деница
Деница
Здравейте, колко брашно се слага?
26.03.2021 20:06
1