Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Дебела пълнозърнеста пица с рулца от раци

Дебела пълнозърнеста пица с рулца от раци

Дебела пълнозърнеста пица с рулца от раци
Снимка: Илиана Първанова
1 / 11
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Знаем, че предпочитате да е здравословно, затова ви приготвихме дебела пълнозърнеста пица с рулца от раци"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 600 г
  • вода - по - малко от 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 2/3 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2/3 ч.л.
  • ябълков оцет - 3 ч.л.
  • шарлан - 3 с.л.
  • чушки - 2 бр. малки и шарени
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • рачешки рулца - 3 - 4 бр.
  • маслини - 6 бр. Каламата
  • кашкавал - 2 - 3 шепи настърган
  • чубрица - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в голяма купа пълнозърнестото брашно, хлебната сода, която активираме с ябълковия оцет, хималайската сол и постепенно доливаме водичка, като замесваме пухкаво тесто.

Разточваме от него един кръг (по-добре по-малък, отколкото по-голям, за да не се набръчка) с големината на тавата, в която ще печем пицата.

Намазняваме я, поръсваме с малко брашно и я потупваме, да се разпредели равномерно по-дъното. Поставяме внимателно разточеното кръгло тесто.

Запичаме го леко на 200 градуса, за около 8 минути до леко втвърдяване на повърхността. Отгоре подреждаме нарязаните на кръгчета чушки и кисели краставички. Отново връщаме във фурната за още 20 минути.

След това поръсваме с нарязани маслини, рулца от раци (на кубченца), настърган кашкавал и ронена чубрица.

Печем за още около 5-7 минутки до разтапяне на кашкавала. Ако много бързо се разтапя, може последните минути пицата да се пече само от долната страна.

Разкошна и лесна пълнозърнеста пица с рулца от раци и кисели краставички! С аромат на морски дарове и сладко-кисел вкус!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: