Спаначен мус

01/04/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор37216421261
"Толкова нежен, толкова изискан - невероятен спаначен мус за ценители на добрата кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе дълбоко гювече.

Нарежете праза на тънки кръгчета. Магданозените стръкове нарежете на едро.

Поставете в гювечето спанака, магданоза, празът, чесновата скилидка, кравето масло, синьото сирене, черен пипер, кимион, кардамон и сол.

Налейте малко водичка (около 3 с.л.), поставете капачето и сложете във студена фурна. Включете на максимална температура и печете около 40 мин

Извадете и пасирайте.

Спаначеният мус е подходящ за гарниране на задушени риби, различни видове печени меса и сирена на плоча.

Принципно е възможно да приготвите спаначения мус с пресен спанак и на тиган. Може да използвате готварска сметана вместо синьо сирене.

Имайте свободата да овкусите с ваши любими подправки.

Приятен апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар