Домашен режимен шоколад

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41517322282
01/04/2018
"Когато трябва да спазвате строг режим, но душата ви плаче за нещо сладичко - домашен режимен шоколад "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 640
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кокосови стърготини - 50 г
  • краве масло - 50 г 82%
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л. препълнени
  • ванилия - 1 прахче
  • сурови ядки - орехи, бадеми, лешници, кашу количеството е по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с незалепващо покритие разстопяваме кравето масло. Прибавяме кокосовите стърготини и запържваме до леко порозовяване, като бъркаме с дървена шпатула непрекъснато. Имайте предвид, че кокосът порозовява много бързо, бъдете внимателни, да не изгори!

Отстраняваме от котлона за момент.

Добавяме сусамовия тахан и разбъркваме, докато таханът омекне и се смеси с кокоса.

Прибавят се рожковото брашно, ванилията и натрошените ядки.

Сместа се разбърква добре и се връща за минутка отново на котлона, колкото да клокне само. Оставяме да изстине.

Вече изстиналата и сгъстена смес изсипваме върху стреч фолио и оформяме като шоколадово блокче. Опаковайте го добре с фолиото.

Изтъняваме с помощта на точилка.

Сложете блокчето внимателно в тарелка и поставете във камерата на хладилника, за да стегне.

След около час режимния шоколад (подходящ за НВ/ВМХ) е готов за консумация. Колкото престои, по-хубав става.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар